Giro d'Italia 2018 bij Casa Cingoli

Giro d'Italia en Casa Cingoli

 

GIRO 2018 PARCOURS ETAPPE 11:

ASSISI - OSIMO

 

Woensdag 16 mei 2018 - De 11e etappe van de Giro voert in 156 kilometer van Assisi naar Osimo. Het heuvelachtige parcours eindigt met een lokale ronde en een klimmetje naar de meet in Osimo.

Assisi ligt in de regio Umbrië en onderweg naar Osimo doorkruisen de renners de provincies Macerata en Ancona. De Giro arriveerde in 2012 voor het laatst in de vertrekplaats van vandaag en toen pakte Joaquim Rodríguez de dagzege, terwijl de race de dag erop vertrok uit de stad van Franciscus van Assisi, in 1210 stichter van de orde der Minderbroeders.

De 11e etappe zal voor veel wielerliefhebbers emotioneel geladen zijn, en vanzelfsprekend ook voor het peloton. Op 30 kilometer voor de finish passeren de renners Filottrano, waar op 22 april van dit jaar Michele Scarponi, ‘Il Presidente’, om het leven kwam tijdens een training.

Na een vlakke en vervolgens licht oplopende aanloop stuiten de renners na 30 kilometer op de eerste klim van de dag, de Passo Del Termine. De top ligt op 946 meter om daar te komen is het 8,9 kilometer klimmen tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Het steilste stuk is 10,8%.

Van de Termine duiken de renners naar Molinaccio Umbro, waarna het parcours vals plat naar beneden blijft lopen tot aan de voet van de Valico di Pietra Rossa. Dit klimmetje is niet te verwarren met de Passo di Pietra Rossa (top op 2.958 meter, alleen te bereiken voor wandelaars). De Valico di Pietra Rossa piekt, na bijna 100 kilometer koers, op 674 meter.

Op zo'n 42 kilometer van de finish passeren de wielrenners Casa Cingoli, hier kunt u vanuit uw luie stoel de mannen zien passeren.

In zo’n 25 kilometer gaat het naar de voet van een korte klim naar Filottrano. Eenmaal boven zullen de renners de plaats des onheils ongetwijfeld met veel respect passeren. Ciao, Presidente Scarponi!

De laatste 30 kilometer zijn heuvelachtig en de rit sluit af met een lokale ronde in Osimo. De race eindigt op een oplopende strook van ruim 2,5 kilometer. Het eerste stuk is vals plat en de laatste kilometer loopt met 3 à 4% op.